به گزارش دنیای موسیقی، کتاب «گردشگری موسیقی معاصر» نوشته لئونیکه بولدرمن به تازگی با ترجمه مژگان صد خسروی توسط نشر بایا منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب در ۶ فصل به بررسی چرایی و چگونگی ایجاد وابستگی مکانی به واسطه تجربه شنیدن یک قطعه موسیقی یا نوعی موسیقی خاص در یک مکان میپردازد.
لئونیکه بولدرمن استادیار جغرافیای فرهنگی و گردشگری و برنامهریزی در دانشگاه گرونینگن، هلند است که در پژوهشهای خود نقش و معنای میراث موسیقی و گردشگری در توسعه شهری و منطقه میپردازد.
کتاب «گردشگری موسیقی معاصر» به این نکته اشاره دارد که با شنیدن یک قطعه موسیقی، یک موقعیت مکانی منحصر به فرد را به خاطر میآوریم و در مقابل با حضور در فضایی، قطعه یا نوع خاصی از موسیقی در ذهن ما طنینانداز میشود. این توالی تجربه و یادآوری ذهنی موجب ایجاد وابستگی به یک محیط جغرافیایی (توپوفیلی) شود که چون حول محور یک قطعه موسیقی شکل میگیرد آن را موسیقیایی میخوانند.
نویسنده اثر با بررسی مشاهدات میدانی در محیطهای جغرافیایی مختلف که هر یک به نوعی با قطعهای موسیقی در ارتباط هستند به این پرسش پاسخ میدهد که آیا موسیقی موجب ایجاد وابستگی مکانی و احساس تعلق میشود؟ اگر پاسخ به این پرسش مثبت است، چگونه این رابطه به وجود میآید؟
اینکتاب با ۲۰۴ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۹۰ هزار تومان عرضه شده است.